Islam je ponosan i snažan, s nama ili bez nas!

Islam je ponosan i snažan, s nama ili bez nas!

Egipatska glumica Hala Šejha je skinula hidžab (islamski stil odijevanja žene), da bi se u tom pojavila novinarka Tahira Rahman kao prva pokrivena TV voditeljica u Sjedinjenim Američkim Državama.
🌹 Hidžab su skinule i Suhejra, Šuhejra i Sabrin ali ga je stavila Merjem Budžito, direktorica Unije studenata francuskog Sorbona univerziteta.
🌹 Arapske neznalice su ime Muhammed zamijenili nekim drugim imenima!!… da bi ime Muhammed bilo registrovano među imenima koja su najraširenija u Britaniji.
🌹 Kada su arapski daije (misionari) ostavili pozivanje svojoj vjeri pojavio se vitez Ahmed Didaat, rahimehullah, koji je zapečatio najveće povorke poziva u islam i uklanjanja sumnji. Potom ga je naslijedio njegov učenik dr. Zakir Naik, koji je bio izgnan zbog islamskog poziva, a sa njim još nekoliko desetina onih koji su preplavili svijet hiljadama novih muslimana.
😭 S ispražnavanjem džamija i zastrašivanjem vjernika koji klanjaju u muslimanksim zemljama pojavile su se pokretne džamija u Japanu.
🌹 U zemlji u kojoj nije spušten Kur`an održano je najveće takmičenje u učenju plemenitog Kur`ana gdje je prisustvovao ogroman broj ljudi. Bilo je to na stadionu „Darus-selam“, glavnog grada Tanzanije.
😭 S promjenom kulture arapske djevojke i njena dahtanja za modom, dekolteima i uskom odjećom… djevojka u Indoneziji, Pakistanu i Čečeniji svojom se čednom i propisnom odjećom suprostavlja svim vidovima (razvratne) mode.
👰 Pored rata kojeg protiv hidžaba vodi Egipčanka Ferida Šeubani i njoj slične, predsjednica škotske Konzervativne stranke štiti muslimanke i njihovo pravo da nose hidžab i nikab..
♥️ Sa širenjim onih koji su skeptični i ateista u arapskim zemljama vjera islam je registrovana kao vjera koja se najviše širi svijetom. Pojavio se i poznati daija Jusuf Estes.
• I rezime: „A ako glave okrenete, On će vas drugim narodom zamijeniti, koji onda kao što ste vi neće biti.“ (Sura Muhammed 38)
♥️ Islam je ponosan i snažan, s nama ili bez nas i, dozvolom Allaha Uzvišenog, ostaće ponosan do Sudnjeg dana.
♥️ Ova vjera ima Gospodara koji je čuva…
🤲 O Allahu naš! Upotrijebi nas (za dobro) a ne zamijeni nas nekim drugim narodom.
(Izvor: جامعة الإمام محمد بن سعود الإسلامية ) 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *