RAMAZANSKA DOVA

RAMAZANSKA DOVA

Slavljen i hvaljen neka je Uzvišeni Allah, neka je salavat i selam na poslanika Muhammeda sallallahu alejhi ve sellem.

Allahu, Tebi pripada svaka hvala. Stvorio si nas, opskrbio i učinio muslimanima. Slavljen si Allahu, a mi Ti griješimo pored blagodati koje si nam dao, neposlušni smo Ti pored Tvoje moći i veličine.

Allahu, ako nam Ti ne oprostiš, ko će nam oprostiti? Ako nam se Ti ne smiluješ, ko će nam se smilovati?

Allahu, mi nemamo drugog boga osim Tebe, zato Te molimo i dozivamo!

Allahu, mi Ti se vraćamo s pokajanjem, i tako Ti Tvoga rahmeta, magfireta i Tvoje dobrote, ne odbij nas od tvoje milosti, oprosta i dobrote!

Allahu, ma koliko naši grijesi bili veliki, Tvoja milost je još veća. Ma koliko naši grijesi bili brojni, Ti zaista opraštaš sve grijehe.

Allahu, mi smo svjesni da sebi zulum činimo, ali znamo da niko osim Tebe ne prašta grijehe, pa nam oprosti, jer Ti si Milostiv i Ti praštaš.

Allahu, dopusti da Ti se na najbolji način vratimo, o Najmilostiviji od svih milostivih.

Allahu, učini da samo tebi služimo! Da se grijeha klonimo! Da istinu govorimo! Da o dobru mislimo! Da dobra djela činimo! Da se tuđeg hakka klonimo! Da kod sebe korisno znanje povećavamo!

Allahu, ne dozvoli da nas zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj! Stalno nas podsjećaj da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu!

Allahu, ako nam oduzmeš imetak, ostavi nam nadu, ako nam podariš uspjeh, podari nam snagu volje da savladamo poraz! Ako nam uzmeš blagodat zdravlja, podari nam blagodat vjere!

Allahu, kada se ogriješimo o ljude, podari nam snagu izvinjenja! A ako se ljudi ogriješe o nama, podari nam snagu oprosta!

Allahu, ako mi zaboravimo Tebe, nemoj Ti zaboraviti nas!

Allahu dragi, primi naše sehure i iftare, post i namaze, zikrove i dove, učenje Kur'ana i druge ibadete, tako Ti Tvoje milosti o Najmilostiviji!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *