Kako džin ulazi u tijelo čovjeka

Kako džin ulazi u tijelo čovjeka
Način ulaska džina u tijelo čovjeka u vezi je s prirodom i jednog i drugoga. Džini su stvoreni od plamena, što potvrđuje slijedeći kur'anski ajet:”…a džina od plamena vatre.” (Er-Rahman, 15.) Ibn Abbas r.a., je, tumačeći ovaj ajet, kazao kako se riječ maridž odnosi na vreli zrak koji izlazi iz vatre.
Ljudsko tijelo po svojoj prirodi ima mnogo slabih tačaka koje dozvoljavaju prodiranje struje, laserskih zraka i tome slično unutar istoga. I džini, poput struje i laserskih zraka, posjeduju karakteristike koje im omogućavaju ulazak u ljudsko tijelo, što najbolje potvrđuje hadis Allahovog Poslanika sallallahu alejhi ve sellem  u  kojem se kaže: “Šejtan kola ljudskim tijelom poput krvi.” Poznato je da krv kruži ljudskim tijelom i stiže u svaki njegov dio, što znači da i džini posjeduju mogućnost da prodru u bilo koji dio tijela.
Džinski dodir
Arapi smatraju da šejtan (džin) nanosi čovjeku zlo, pa to rezultira umnim poremećajem. Dr. Ibrahim Kemal džinski dodir definiše kao patnju koja pogađa čovjeka usljed džinskog djelovanja i koja rezultira umnim poremećajem. Savremena definicija džinskog dodira klasi:”Džinski dodir je patnja koju džin nanosi čovjeku izvan njegovog tijela, iznutra ili i izvana i iznutra.”
Savremena nauka potvrđuje  mogućnost ulaska džina u ljudsko tijelo, a kao dokaz može poslužiti slijedeće:
  • struja je nevidljiva i u stanju je da prodre u bilo koji dio ljudskog tijela velikom brzinom te da, Allahovom voljom, ostavi teške posljedice koje vrlo često rezultiraju smrću,
  • laserske zrake su u stanju da prodru u bilo koji dio čovjekovog tijela, a da pri tome ne izazovu nikakvu štetu. Danas se obično koriste u hirurškim zahvatima zahvaljujući karakteristikama koje posjeduju.
S obzirom na karakteristike koje džini dijele sa strujom i laserskim zrakama, ulazak džina u ljudsko tijelo može se porediti s prodiranjem struje i laserskih zraka.
Zapadnjački učenjaci o džinskom dodiru
  1. Howard Carrington, član američkog udruženja  za psihološka istraživanja kaže:”Jasno je da je fenomen opsjednutosti (džinskog dodira) u najmanju ruku realnost koju nauka ne može zanemariti sve dok postoje mnoge začuđujuće činjenice koje to potvrđuju. Stoga je njeno izučavanje postalo obaveza, ne samo zbog nauke, nego i zbog toga što stotine, pa i hiljade ljudi pate od ove ‘bolesti’.”
  2. Richard Hudson i James Hislop proveli su istraživanje i na kraju kazali:”Jedan broj umno poremećenih osoba u bolnicama nisu pogođeni mentalnim oboljenjima, nego su pod uticajem duhova koji su ovladali njima i iskorištavaju ih”.
  3. Doktor Carl Weekland kaže:”Umni poremećaj je nekada rezultat djelovanja zlog duha koji ovlada čovjekom, pa u njegovom nervnom sistemu izaziva anomalije i deformacije.”

Simptomi džinskog dodira

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *